Cello

Individuell undervisning, 20 min leksjoner.

Celloen  er et strykeinstrument i fiolin-familien og har fire strenger.
Den er et populært instrument som brukes i flere sammenhenger: som soloinstrument, som et av flere instrumenter i strykekvartetten, trio, duo eller strykeorkester og som et hovedinstrument i symfoniorkesteret.

Celloelevene får i tillegg undervisning i orkester, uten tillegg i pris, da orkestersamspill er ett av våre satsningsområder.

Fra 1. kl.

Lær mer om celloen i denne YouTube-videoen (engelsk)

 

 

Litt om samspill

Strykernes samspillgrupper er laget med tanke på nivå, alder og sted.
Gruppene har undervisning mellom 30 og 60 min.
Sted: Samspillsgruppene er hovedsakelig lagt til Norheim skole og Karmøy kulturhus på Åkrehamn. 
Hvorfor: Av erfaring vet vi at de som har jevnlig samspill i tillegg til individuell time, har en større fremgang på instrumentet sitt enn de som ikke har samspill. Samspill fremmer evnen til å lytte til andres spill så vel som sitt eget.  
Det stimulerer både den kreative og den logiske hjernehalvdelen. I samspillet ligger det det flere erfaringer: å innpasse seg etter musikken; å skape noe sammen, å vite når og hvordan man skal spille. Sosialt sett kommer det mye glede ut av å øve sammen. Elevene kan finne gode venner der, og bli «øvekompiser» som finner på nye prosjekter, og som kan variere hjemmeøktene med øving.
Ikke minst er gruppen avhengig av godt og jevnlig oppmøte for å oppnå følelse av tilhørighet og eierskap, kompetanse som gruppeutøvere, og trygghet. Opplevelsen og erfaringen med å spille i gruppe kan ikke erstattes med å øve mer på notene…
Kulturskolen har bestemt at strykerne har samspillgrupper som en obligatorisk del av undervisningen. Strykerfaget er et satsingsområde for Karmøy kulturskole, og samspillundervisningen er derfor gratis.
Samspillundervisningens innhold:
*samspill og aktiv lytting til både seg selv og andre  
*kreativt arbeid, musikkteori
*sosialt fellesskap, holdningsskapende arbeid
*konsertopptredener